Maskinmodeller

Previous slide
Next slide

LB - SERIEN

Vid ren betesputsning är rotorklippare det mest effektiva valet, vilket resulterar i snabbt och bränslesnålt arbete. Rotorklippare ger en jämn klippning som främjar återväxten och minskar risken för sjukdomsangrepp. Det kan skilja upp till tre veckor i återväxttid då grödan klippts av – jämfört med om stråna slitits av. Dessutom kräver rotorklippare mindre kraft än slagklippare, vilket minskar behovet av en stor traktor och sparar diesel. Genom att montera rotorklipparen framför traktorn undviker man att köra över grödan, vilket är ytterligare en fördel.

Arbetsbredd: 185 – 275 cm

Effektbehov : 25Hk –

Vikt 360Kg – 670Kg

Previous slide
Next slide

KM - SERIEN

Perfects KM-serie utgör en oerhört tålig slagklippare avsedd för att effektivt hantera robust gräsvegetation vid betesputsning. Den klarar vegetation upp till Ø70 mm och är utrustad med en intelligent växellåda. Den intelligenta växellådan känner av höger- eller vänstervarv, vilket möjliggör användning i frontmonterat, bogserat eller bakmonterat läge. Hydraulisk sidoförskjutning är standard.

KM modellerna drivs genom fyra remmar som automatiskt spänns med hjälp av en kraftig fjäder. Detta gör att remmarna alltid är spända och överför kraften till rotorn med slagor. Klipparen har ett dubbelt chassi med rejäl godsgrovlek, 6 mm tjockt gods i huven och 12 mm i sidan. Den har också en stor rotordiameter på 219 mm och godstjocklek på 10 mm. Slagorna sitter monterade med kraftiga M20-bultar och bussningar

Arbetsbredd: 220cm – 300cm
Effektbehov: 48Hk –
Vikt: 1000Kg – 1200Kg

Previous slide
Next slide

KW-SERIEN

KW-serien är en bakmonterade slagklippare som är utformade för att hantera olika arbetsuppgifter.

Den har en robust konstruktion, vilket gör dem till en perfekt maskin för betesmarker, underhåll av vägkanter, sönderdelning av gröngödsel och röjning av gräsmarker.

KW modellerna är utrustad med ett trepunktsfäste för bakmontering. Fästet kan steglöst flyttas åt sidan, vilket möjliggör en sidoförskjutning på 48 cm.

Slagorna väger 0,9 kg och har plana enkla skärkanter, vilket ger ett rent och snyggt snitt. De är monterade på en elektroniskt balanserad och vibrationsfri slagrotor med tunga bultar och utbytbara stålbussningar. Slagrotorn drivs via fyra V-remmar, vilket ger växellådan ett utmärkt skydd mot chockbelastningar.

Precis som alla slagklippare har KW-serien bakre rullager utrustade med speciella skydd som håller lera, fukt och damm borta.

Arbetsbredd: 245cm – 300cm
Effektbehov: 45Hk –
Vikt: 830Kg – 920Kg

Previous slide
Next slide

KR-SERIEN

KR-seriens slagklippare är speciellt lämpade för putsning av betesmarker, mulching av gröngödsel och bearbetning av trädesmark m.m. Som standard är dessa slagklippare utrustade med ett dubbelt redskapsfäste för användning i traktorns främre eller bakre trepunktsfäste. Med frontmontering slipper man att köra i grödan.
Klarar vegetation upp till Ø30 mm.

En hydraulisk sidoförskjutning på 48 cm är standard, liksom den unika växellådan, som känner av höger- eller vänstervarv. Den har även en integrerad frihjulskoppling.

De 0,9 kg tunga slagorna är monterade på en elektroniskt balanserad slagrotor med krafriga bultar och utbytbara stålbussningar. Denna rotor drivs av v-remmar med fjäderbelastad automatisk remspännare för att säkerställa en indirekt flexibel enhet med maximal säkerhet och ett minimalt underhåll.

För att skydda lagren på bakrullen är de försedda med lock för att förhindra att väta, damm och lera tränger in.

Arbetsbredd: 245cm – 300cm
Effektbehov: 45Hk –
Vikt: 930Kg – 1020Kg

Previous slide
Next slide

KT-Serien

Heavy Duty, Slagklippare

KT slagklippare är kraftfullt konstruerade maskiner som är utvecklade och byggda för att leverera enastående prestanda även under de mest utmanande förhållandena.

Den är en av marknadens starkaste slagklippare. Med den extremt tunga ramen och kraftiga drivningen (1000 varv) genereras en enorm slaghållfasthet, vilket gör KT lämplig för mycket intensiv användning inom jordbruket. KT är också lämplig för att bearbeta kraftig gröngödsel. Den justerbara utloppshuven gör denna maskin lämplig att putsa t.ex hög majsstubb.

Finns att få som frontmonterad.

Arbetsbredd: 245cm- 320cm
Effektbehov: 55Hk –
Vikt: 900Kg – 1320Kg

Previous slide
Next slide

KJ-Junior

JUNIOR-modellerna erbjuder en balanserad kombination av lätt vikt och robust konstruktion. Denna slagklippare, enkelt byggd men ändå i enlighet med PERFECT:s höga kvalitetsstandarder, erbjuder enastående terränganpassning och är särskilt lämplig för mindre traktorer. Den är idealisk för att underhålla små ytor såsom hästhagar med effektivitet och precision.

KJ slagklipparen är utrustad med slagor som väger 0,9 kg; den bakre välten är placerad så att slagorna rengör den bakre välten. Denna gräsklippare kan också utrustas med hydraulisk offset eller en axel för frontlyft.

Maximal effektivitet upp till 60 hk .

Arbetsbredd: 120cm – 210cm
Effektbehov: 20Hk –
Vikt: 305Kg- 460Kg

KP-serien

KP slagklipparen är en kompakt men mycket stabilt byggd maskin med ett lågt effektbehov.

KP-serien är speciellt anpassade för putsning av betesmarker, grönområden, parker, campingplatser, vingårdar mm. Deras kompakta men mycket starka konstruktion tillåter dessa maskiner att arbeta med traktorer från 18 kW (25 hk).

Arbetsbredd: 150cm – 240cm
Effektbehov: 25Hk –
Vikt: 425Kg – 605Kg

Previous slide
Next slide

ZW-serien

ZW-klipparen är en mycket robust släntklippare som kan användas (till stor del) bakom traktorn och med stor förskjutningsmöjlighet. På grund av den mycket starka 3p fästet och solida offsetanordningen har ZW-modellen oöverträffad stabilitet och därför en mycket lång livslängd.

Den breda stödrullen med konformade ändar ger en exakt terränganpassning och stor manövrerbarhet. Den har kollisionsskydd som standard med justerbart motstånd ger utmärkt skydd mot skador av hinder.

ZW är utrustad med 0,9 kg  slagor som standard.  Maskinen kan utrustas med Flex-slagor (tillval) som ger utmärkt skydd mot stenar och andra föremål.

ZW multiklippare har en hydraulisk offsetmöjlighet på 165 cm och kan fungera både bakom traktorn och helt förskjuten. Arbetsområdet för klipphuvudet är hydrauliskt justerbart från +90° till -60°. Denna gräsklippare är idealisk för putsning av fält kanter, diken, vallar, häckar etc. Stor offset ger maskinen en hög framkomlighet.

Arbetsbredd: 150cm – 240cm
Vikt: 735Kg – 900Kg
Effektbehov: 50Hk –

Previous slide
Next slide

ZF2- serien

Extremt kraftfull sidoslagklippare för intensiv användning. Stor offset möjlighet att arbeta långt intill traktorbanan; till exempel i dikessidor eller i kombination med en frontklippare.

ZF2 är en riktigt tung kantklippare; både maskinens konstruktion och drivning är anpassade till de tuffaste förhållanden. Rotorn drivs av kraftiga remmar med automatisk spännare och en mycket tung 1000 varvs växellåda.

Denna sidoslagklippare är utrustad med 0,9 kg slagor som standard, men kan även utrustas med 2,2 kg tunga slagor för ett optimalt skydd mot skador. För att kombinera maximal slaghållfasthet med ett fantastiskt resultat är våra Combi-slagor en utmärkt lösning; de väger 2,7 kg och har ett utbytbart slagblad.

ZF2 är en mycket robust, professionell slagklippare, framtagen speciellt för underhåll av vägkanter, vallar, dikessidor mm. Dess artikulationsområde på 155° (+90° till -65°) och dess hydrauliska sidoförskjutning på 70 cm ger maskinen största möjliga flexibilitet.

Arbetsbredd 150cm – 240cm
Vikt: 890Kg – 150Kg
Effektbehov: 60Hk –

Previous slide
Next slide

TRIWING

TRIWING är en kraftig slagklipparkombination med 8,60 m arbetsbredd. Den kombinerar en oöverträffad kapacitet med hög bränsleeffektivitet. Den unika ”flytande” upphängningen av både front- och sidoklipparna möjliggör en mjuk terränganpassning och hög körhastighet.

Sidoklipparna drivs av två kraftfulla växellådor och drivaxlar. Avsaknaden av en central växellåda ökar maskinens tillförlitlighet avsevärt.

De 3,20 m breda, kraftiga sidoklipparna är upphängda i en mycket solid ram, maskinen har en stor terränganpassning under alla omständigheter tack vare den justerbara marktrycksavlastningen. Den unika bogserade upphängningen av den främre gräsklipparen resulterar i en mycket mjukare terränganpassning än en ”på skjuten” maskin och sparar också bränsle.

De 400 kg tunga rotorerna genererar en enorm slaghållfasthet som gör att mycket skrymmande och tuffa grödor/rester kan hackas upp. Slagklipparnas bakre kåpor kan justeras vilket gör att skrymmande rester som majs kan bearbetas snabbare och med mindre motstånd (vilket sparar bränsle).

Arbetsbredd: 860cm
Vikt: 4500Kg
Effektbehov: 185Hk –

SUNSWING

SUNSWING, den perfekta gräsklipparen för solparker.

Sunswing kan  nå långt in under solpaneler som är lågt placerade; dess svängbara arm möjliggör exakt klippning runt konstruktionen. Denna asymmetriska maskin är utvecklad helt för att klippa långt in bakom traktorn också.

SUNSWING är en unik solparksklippare; på grund av den mycket tunga konstruktionen är gräsklipparen lämplig för mycket intensiv användning, till exempel av professionella entreprenörer, men även för tyngre traktorer.

Maskinen är utrustad med hydraulisk offset, svängbara gummihjul på framsidan och utloppsskydd på full bredd som standard för att skydda solpaneler från skador av småsten och liknande.

SUNSWING kan som tillval utrustas med en hydrauliskt justerbar knivskiva eller en hydraulisk avkännare (för arbete i sluttningar).

Arbetsbredd: 270cm – 365cm
Vikt: 790kg – 1030kg
Effektbehov: 35Hk-